Tanácsok

A következő tanácsok segítséget nyújtanak a használathoz!

A gyújtóval gyorsan, hatékonyan és környezetbarát módon gyújtja meg a grillt és a tüzet a kandallóban. Ön határozza meg, hogy mikor legyen kész a parázs a sütéshez.

A gyors és hatékony eredményért a legjobb, ha a szenet a grill egyik felébe halmozza, majd később terítse szét, mikor már megfelelő a parázs.

Figyelem! Gyújtófolyadékot soha NE HASZNÁLJON a gyújtóval együtt.

Ha azt akarja, hogy a parázsszőnyeg kb. 30 perc múlva legyen megfelelő, használja a grillgyújtótt kb. 1 percig. A hosszabb ideig tartó használat felgyorsítja a begyulladási folyamatot és hamarabb készül el a parázs.

Ellenben, ha minél hamarabb megfelelő szenet akar, akkor még pár percig használja a gyújtót.

A szokásos módon (folyadék nélkül) is meggyújthatja a grillt és bármikor használhatja a gyújtót ahhoz, hogy felgyorsítsa a folyamatot (a megfelelő parázsszőnyeg eléréséhez).

Amennyiben a grill már be van gyújtva és a vendégek késnek, elfojthatja a parazsat (ha van fedele a sütőnek), majd újból gyújthatja a gyújtóval, mikor arra szükség van.

Ha kialudt a parázs és a szenet pótolni kell, használja a grillgyújtót az újragyújtáshoz.

Ha már a szén izzik, tegye fel a grillrácsott és használhatja a rács fölött is a gyújtót. A rácsra rásült maradékok leégnek a magas hőtől (ez az ún. pyrolitikus tisztítás).

Lehetőleg használjon tölgyfa szenet vagy brikettet, melyek egészek, nem szétmorzsolódottak. Rossz minőségű szén vagy brikett erős szikrázást okozhat (ezért gondos figyelemmel használja)!

A gyújtó tökéletesen használható tűz gyújtáshoz a grillezésnél, kandallóban, kályhában, cserépkályhában, fás főzőkályhában, fa tüzelésű kazánban.

A kandalló begyújtása előtt melegítse fel előre a kéményt a gyűjtóval, hogy beinduljon annak a húzása. Csak tartsa felfelé a gyújtót a kéményben és nyomja a gombot kb. 60 másodpercig.

Használhatja a gyújtót ahhoz, hogy a leégett tüzet újra gyújtsa. Tegyen egy újabb darab fát a parázsra és irányítsa a gyújtót rá. Kb. 15-30 másodperc múlva újból ég a tűz.

FIGYELEM! A LOOFTLIGHTER első használatakor enyhén füstölhet, ez teljesen normális jelenség.

Mennyibe kerül?